Som i serem

Comentarios desactivados en Som i serem
Share
INAUGURACIONES.2

Cada vegada que qualcú entra a comprar als establiments de San Crispín tant d’Alaior com d’Es Migjorn, li fem la mateixa pregunta. Voldria ser soci de la nostra cooperativa? La resposta més habitual que ens diuen és que ja són socis de molts altres llocs i que moltes gràcies per l’oferiment però quan els fem la reflexió de que ser soci de San Crispín significa ser-ne també propietari i poder decidir el que s’hi pot vendre i el que no, el que es fa amb els recursos disponibles i el que no, la cosa canvia. Entenen aquella frase que sovint repetim de que no som un supermercat qualsevol sinó que som una cooperativa on tots els socis hi participen econòmicament i això vol dir que si ets cooperativista, que San Crispín és una mica teu i a banda de descomptes en els productes, pots prendre decisions sobre la millor gestió de la cooperativa i decideixes les polítiques que s’han de portar a terme. I tot això és possible perquè les cooperatives son entitats sense ànim de lucre que es gestionen democràticament i per tant, una persona vol dir sempre un vot.

L’any en què la Cooperativa San Crispín d’Alaior va ser fundada, la situació econòmica del nostre país es trobava submergida en una època duríssima, afectada de ple per la postguerra. Al conjunt de Menorca es dibuixava una situació social, econòmica i laboral de penúria tremenda i persistent. Va ser a conseqüència d’aquests fets que el gremi de la pell decidí estudiar el cas del comerç a Alaior i per tal de combatre la feblesa econòmica dels treballadors del calçat que no permetia viure dignament en un entorn comercial i econòmic, va posar fil a l’agulla amb l’establiment d’una llavor cooperativista que els permetés cooperar i fraternitzar.

Nosaltres som hereus d’aquella llavor i seguim lluitant pel seu futur amb projectes molt engrescadors com l’Aula de Cuina Antoni Cardona o l’aposta pel comerç on-line amb el primer supermercat en xarxa de la nostra illa que ens permet fer arribar els nostres productes allà on ens ho demanen. Vivim temps de canvis que ens han d’ajudar a renovar energies i millorar la nostra atenció tant al client com el tracte que fem del producte local.

Los comentarios están cerrados.