Èxit del Showcooking organitzat a l’aula de cuina de San Crispín

Comentarios desactivados en Èxit del Showcooking organitzat a l’aula de cuina de San Crispín
Share
dsc_0547

Una sala plena de persones que s’ho van passar de dalt de tot veient com cuinaven els chefs Miquel Mariano i Dani Florit i degustant els canelons d’auberginia farcits d’anfòs amb salsa de vogamarí que van elaborar i tastant un deliciós vi de les bodegues menorquines de Sa Forana.

dsc_0518

L’aula de cuina “Antoni Cardona” de la Cooperativa San Crispín va ser l’escenari d’una nova demostració de cuina de Menorca. El veterà cuiner Miquel Mariano va dir que aquest era un plat que ja es feia fa molt d’anys a Rocamar “i noltrus hem utilitzat els mateixos ingredients en una nova versió del plat. La cuina no és una cosa estàtica, es mou i és molt diversa”

Dani Florit, l’actual cuiner del restaurant Ca´n Aguedet, era la primera vegada que assistia i estava molt content per l’interès de les persones que omplien la sala. Creu que cada vegada més es cerquen valors nous a la cuina, “si proven un plat que els porta records a la cuina de la seva àvia, el valoren moltíssim per això la cuina tradicional i la moderna estan molt fusionades. Ara es fan servir productes nous i tècniques noves tot i que el producte local és el més important perquè la gent vol saber d’on ve el que estan menjant”.

La Cooperativa San Crispín sap de bons productes locals perquè és una de les seves senyes d’identitat: el producte de Menorca, variat i de qualitat.

dsc_0552

Talls ben prims d’albergínia per fer els canelons que anaven farcits de trossets d’anfòs i una fina beixamel. Tot cobert per una saborosa salsa de ceba i ous d’eriçó ben fina. I regats amb una copa d’un suau vi negre de Sa Forana que va presentar un dels propietaris del celler, Xabier Solano. T´ho vas perdre? Prova a fer-ho a ca teva. Pots trobar tots els productes a la Cooperativa San Crispín a bons preus.

Juana Arias, membre de la Junta de la Cooperativa, va ser la perfecta amfitriona. Sempre pendent del que necesitaven els cuiners i que tot sortís bé. El mateix van fer els representants de l’associació Fra Roger i del Diari Menorca, colaboradors essencials en aquestes jornades de cuina menorquina que ja s’han convertit en una cita ineludible per als interessats a conèixer productes i receptes de la nostra illa.

dsc_0554

Ara toca la rebosteria menorquina, molt apropiada per compartir amb als nostres convidats aquestes festes nadalenques. En el proper showcooking podrem veure i tastar algunes delicioses receptes. T’apuntes? Serà el 13 de desembre a les 19 hores a la botiga que la Cooperativa Sant Crispín té al polígon d’Alaior. T’esperem!

Los comentarios están cerrados.