Els secrets de la cuina de caça al descobert en San Crispín

Comentarios desactivados en Els secrets de la cuina de caça al descobert en San Crispín
Share
Aula de cuina San Crispín

A la Cooperativa Sant Crispín continuem organitzant trobades per conèixer la gastronomia de Menorca. Producte local i de temporada en boníssimes receptes preparades pels millors cuiners de l’illa. Aquest mes de gener el xef de l’Hotel & Restaurant Morvedra Nou de Ciutadella, Joan Florit, ha elaborat un deliciós arròs melós de remolatxa amb guatlla en la nostra Aula de Cuina.

Tot i la pluja no van faltar assistents que van poder conèixer la història de món de la caça amb una interessant xerrada que va impartir el president de l’Associació de Caçadors de Menorca, Tòfol Gomila. Es va remuntar fins a l’època del Myotragus, un mamífer que semblava una cabra i va desaparèixer de l’illa fa devers 5000 anys. Des de llavors, amb llances i arcs i fletxes, fins ara, la caça ha evolucionat molt però seguim degustant una varietat de plats molt bons amb el producte d’aquesta activitat.

Diseño sin título (10)

El color rosat que la remolatxa dóna a l’arròs i aquesta melositat que aporta el formatge fan de la recepta d’aquest mes un plat molt vistós, a més de saborós. El xef Joan Florit va explicar la manera de tallar les guatlles i com preparar-les mentre el brou bullia.

T’animes a cuinar?

Ingredients per a 4 persones:

16 cuixetes de guatlla
1 ceba
80 grs. de mantega
120 ml Xerès
200 grs. arròs bomba
1 litre de brou
2 peces de remolatxa cuita
120 grs. de formatge cremós (tipus mascarpone)
50 grs. de formatge d’ovella curat
1 llimona
Sal i pebre

Comença fent net les guatlles. Reserva les cuixes i fes un brou amb les carcasses. Tritura, amb ajuda d’una batedora, una remolatxa amb 500 ml. de brou. Cola i barreja amb la resta del brou. Talla la remolatxa a dauets petits i reserva i pela i pica la ceba.

En una paella o cassola baixa sofregeix la ceba en mantega a foc mitjà. Quam comenci a daurar-se, mulla amb Xerès i redueix a la meitat del seu volum inicial. Afegeix l’arròs i sofregeix uns segons abans d’afegir el brou en diferents intervals. Remou constantment durant uns 8 minuts.

Durant els 3 primers minuts de cocció de l’arròs has de mantenir el foc viu i, la resta del temps, a foc moderat.

En retirar del foc afegeixes el formatge cremós, la ratlladura de llimona i el formatge d’ovella. Remou fins que resulti un arròs cremós i no massa espès. Corregeixes de sal i pebre, tapes i deixes reposar 5 minuts.

Diseño sin título (8)

Al mateix temps has format “xucla xups” amb les cuixetes de guatlla (també pot fer servir les piteres) que has salpebrat, ruixat amb suc de llimona, enfarinat i fregit en oli calent. Després les poses sobre paper absorvent.

Per servir col·loca l’arròs en un plat i acompanya amb les cuixetes de guatlla.

Està boníssim!, van dir els assistents quan van tastar aquest deliciós plat que el xef Joan Florit va cuinar donant totes les explicacions gràcies a la col·laboració de l’Associació Fra Roger, el Diari Menorca amb la Cooperativa San Crispín.

A que no és una recepta complicada? Disposes de tots el ingredients en les nostres botigues d’Alaior i Es Migjorn Gran i pots encarregar la teva compra. I t’assegurem que faràs feliços a les persones amb les que comparteixis aquest plat. Es lleparan els dits! Quan ho prepararàs? Explica’ns la teva experiència.

Los comentarios están cerrados.