L’actitud de les mares i els pares a l’hora de menjar amb els seus fills, crucial per tenir uns bons hàbits alimentaris

Comentarios desactivados en L’actitud de les mares i els pares a l’hora de menjar amb els seus fills, crucial per tenir uns bons hàbits alimentaris
Share
noemi_gomila

Penseu que la vostra alimentació i la dels vostres fills és adequada? Repassem plegats algunes recomanacions que caldria posar en pràctica des d’avui mateix, per tal de seguir un estil de vida saludable:

– Feu al menys 1 àpat en família al dia, està demostrat que té efectes positius en el desenvolupament dels infants i que disminueix les possibilitats de tenir excés de pes i de menjar aliments insans.

– Dediqueu al menys 30 minuts als àpats. Seure a taula ha de ser una activitat més, tant important, educativa i lúdica com la resta; apagueu el televisor, aparteu els mòbils i dediqueu un temps conscient als aliments.

– Mostreu la vostra actitud més respectuosa i amorosa amb els infants a l’hora dels àpats. Proposeu-vos que els vostres fills expliquin alguna anècdota i que facin unes bones rialles. Eviteu que els moments de seure a taula siguin una obligació i un llistat d’exigències i amenaces.

– Planifiqueu els àpats setmanalment, per evitar fer eleccions ràpides i espontànies quan no teniu prou temps per cuinar, per evitar ser repetitius i monòtons.

– Motiveu els infants a que participin en l’elecció dels menús, la compra dels aliments i la preparació dels plats; potencieu les seves capacitats creatives culinàries, pactant incloure aliments saludables.

– Escolteu els vostres fills sobre la quantitat de menjar que demanen; és millor servir plats petits i donar l’opció de repetir. Permeteu que siguin ells qui se serveixin les racions que ells creuen convenients. No és adequat forçar els infants a menjar per sobre de la seva sensació de gana.

– Feu un consum majoritari d’aliments d’origen vegetal, com les fruites, les hortalisses i verdures, les llegums, el pa, l’arròs i la pasta, la fruita seca i l’oli d’oliva; intenteu que aquests siguin frescos, locals i mínimament processats.

– Limiteu el consum de carns vermelles i d’embotits i eviteu els aliments processats i precuinats, així com els sucres, les galetes i la brioxeria; com menys en consumiu, millor.

– Assegureu que l’aigua sigui de fàcil accés i no limiteu-ne el consum. Eviteu les begudes gasoses i ensucrades.

– Doneu exemple als vostres fills. El millor predictor de l’estil de vida saludable dels nens són els pares que fan eleccions intel·ligents sobre la seva alimentació i que fan activitat física regularment.

Los comentarios están cerrados.