Creps de Fajol (Blat Sarraí)

Deja un comentario
Share
IMG-3635

Us deixem amb la primera recepta que na Noemí Garcia ens va ensenyar al darrer taller sobre nous aliments:

1 mesura de fajol cru en gra, 1 mesura d’aigua o llet o beguda vegetal, sal i oli de coco

Posem en remull es fajol cru en gra tota una nit; ben escorregut, el mesclem amb l’aigua (o els substituts que preferiu: llet o qualsevol beguda vegetal) i la sal, i ho triturem. Ho deixem reposar uns 30 minuts. Preparem una paella (o una crepera), hi posem un poc d’oli de coco (esperem a que es fongui) i afegim sa mescla de fajol triturat, per aconseguir una massa no gaire gruixuda, que courem per ses dues bandes.

Imagen 1Imagen 1

Afegiu-hi cacau i rodanxes de plàtan i tindreu unes bones postres, o la bolonyesa vegetal (que publicarem el proper dia) i tindreu una versió salada.

El fajol és un pseudocereal (llavor utilitzada com un cereal), amb una interessant composició nutricional i sense gluten (apte, per tant, per als celíacs i intolerants al gluten). Es pot consumir com qualsevol altre cereal: un cop bullit, trempeu-lo amb oli d’oliva verge, o saltegeu-lo amb verdures o mescleu-lo en una amanida. Amb la seva farina no és fàcil fer pa (per l’absència de gluten), però en canvi, permet fer bases de pizza sense gluten (farina, aigua, oli i sal) ben gustoses o unes creps com les que us hem proposat. Experimenteu i expliqueu-nos les vostres receptes!

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>